• Vanessa Crispin

Bästa promenadstråken för hundar och människor i Sthlm
Här har vi listat de fem bästa promenadstråken - både för dig och din hund! Det är alltid viktigt att motionera din hund, och inte bara ta den på kortare promenader så att den får sträcka på benen ordentligt. Samtliga ställen har även hundrastområden där hunden kan springa fritt och leka. Det finns även ett mysigt fik eller två för en kaffesugen matte/husse :)


Långholmen

Långholmen är en ö beläget vid Södermalm, rik på natur och supermysiga promenadstråk. Hit kommer du via Hornstull eller Västerbron, och här finns även många platser för hunden att bada. På sommaren kan man även besöka Stora Henriksvik och sitta i trädgården och fika.


Nackareservatet

Strax bakom Hammarbybacken i Hammarby sjöstad stäcker sig Nackareservatet. Promenera utefter Sickla och Järla Sjö med din fyrbenta vän – i vissa områden råder inte heller koppeltvång.


Hagaparken

För en lantlig känsla nära stan; ta med dig hunden på en promenad i Hagaparken. Här njuter powerwalkare av vacker skogsnatur, ängar och vattenutsikt samt anrika slott.


Djurgården

The piece ala resistance - troligen favoriten bland de flesta hundägare i Stockhom, så räkna med att du inte kommer promenera helt solokvist. Här finns vackra vyer över kungliga parken, kanalen samt byggnaderna som kantar grönskan. Djurgården erbjuder även trevliga fik för den som vill kombinera de två. Rosendals Trädgård och Flickorna Helin Skånska Gruvan är blanda annat kända för sina bakverk.


Bellevueparken

Bortanför Norrtull ligger den vackra Bellevueparken. Här kan man promenera och låta hundarna bada vid en liten sandstrand. Ett plus är att hundarna får gå lösa norr om Brunnsviken.


© 2020 by Lassie AB